Atsisakyk, kol nevėlu

Kuo jūs paprastai maitinate savo vaikus? Tais pačiais produktais, kuriuos valgote patys? Ką šiandien valgysite pusryčiams? Sumuštinius su dešra? O pietums – makaronus su dešrelėmis, pagardintais majonezu ir ketčiupu? Jeigu taip, tai perskaityti šitą tekstą iki galo jums yra tiesiog gyvybiškai svarbu. Jei norite, kad jūsų vaikai būtų sveiki, perskaitykite šį anaiptol ne pilną ir ne išsamų sąrašą produktų, kuriais geriau nemaitinti vaikų ir kurių turėtumėte vengti patys.

BALTA DUONA

Miltai, kurie šiandien naudojami jai kepti, yra išvalyti beveik nuo visų naudingų medžiagų ir neturi jokios maistinės vertės. Visa, kas vertinga, keliauja į atliekas, drauge su mineralinėmis druskomis ir vitaminais. Grėsmę taip pat kelia termofilinės mielės, kurios dabar naudojamos kepimo metu. Jos naikina natūralią organizmo mikroflorą, dėl ko sutrinka visų virškinimo organų veikla. Alternatyva tokiai duonai gali tapti stambiagrūdė arba ruginė duona.

ILGO LAIKYMO PIENO PRODUKTAI

Stabilizatoriai, aromatizatoriai, sutirštintojai, kurie įeina į jogurtų ir sūrelių sudėtį, yra itin nenaudingi organizmui. Juose labai daug citrinos rūgšties, kuri gali sukelti netgi vėžį.

SALDŪS GAZUOTI GĖRIMAI

Tai apskritai absoliučiai cheminis produktas. Gryniausi nuodai organizmui, ypač vaikiškam. Cheminės medžiagos ir cukraus pakaitalai, esantys šiuose gėrimuose, sukelia vėžį. Tą patį galima pasakyti apie sultis iš paketų. Jokių natūralių sulčių juose nėra. Vaikams jas naudoti kategoriškai draudžiama.

MAISTO PRODUKTAI, TURINTYS TRANSFORMUOTŲ RIEBALŲ:

· Margarinas;

· Švelnūs riebalai, sviesto ir margarino mišiniai;

· Rafinuotas augalinis aliejus;

· Majonezas;

· Ketčiupas;

· Greito maisto produktai – bulvės fri ir kiti, kurių gaminimui naudojami hidrogenizuoti riebalai;

· Konditerijos gaminiai – tortai, pyragaičiai, krekeriai ir kiti, kurių gaminimui naudojami kulinariniai riebalai;

· Čipsai, popkornas ir panašiai;

· Užšaldyti pusfabrikačiai.

DŽEMAI

Juose esama itin galingų nurūgštintojų. Niekad ir niekaip be jų nesugebėsite išlaikyti, tarkime, vyšnios tokiu pirminiu pavidalu. Šiuolaikinis džemas – tai tikras chemijos pramonės stebuklas.

ŠLAPIO RŪKYMO DEŠROS, DEŠRELĖS, VIRTA DEŠRA, PAŠTETAI

Jų sudėtyje lašiniai, taukai, kiaulių odelės, viskas, kas tik norite, tik ne mėsa. Kad būtų priduotas rūkytos mėsos efektas, naudojami atitinkami skysčiai, kuriuose esama daug formaldehido.

ĮPAKUOTI KEKSAI

Jie nesužiedėja, nesudžiūva, negenda, su jais apskritai nieko nevyksta. Jie gali mėnesį išgulėti ir nieko.

SALDAINIAI

90% šokolado – tai visai ne šokoladas (dažikliai ir pakaitalai). Tai gigantiškas kiekis kalorijų derančių tarpusavyje su cheminiais priedais, genetiškai modifikuotais produktais, dažikliais ir aromatizatoriais.

Gaunasi, kad apie 70% produktų, gulinčių parduotuvių lentynose, vartoti apskritai negalima. Ką gi daryti? Išeitis yra. Susidarykite pačių saugiausių produktų sąrašą ir visiškai pereikite prie jų vartojimo: liaukitės naudoti majonezą, ketčiupą, atsisakykite dešrų ir saldumynų. Iš pradžių bus sudėtinga, bet kai pagaliau atsikratysite kenksmingų produktų, patys pajausite rezultatą.

[contentblock id=1 img=adsense.png]

www

 

Patiko straipsnis? Pasidalinkite su draugais tinkluose!